Coaching, supervisie & workshops

Prestatie-verbetering

in professioneel handelen

Hebt u het gevoel dat u niet optimaal (meer) kunt presteren?
Bent u een sporter, zanger, acteur, danser, schrijver, musicus of andere performer en wilt u daar graag verandering in brengen?

Brainspotting is een van de zeer effectieve methodes om uw professionele prestaties te maximaliseren.

Supervisie & Coaching

voor zorgprofessionals en gedragswetenschappers (i.o.)

Zoekt u een veilige setting en reflectie op uw functioneren van een ervaren professional?

Wilt u groeien in uw beroepsmatige en persoonlijke ontwikkeling?

Of hebt u een specifieke begeleidingsvraag?

Workshops & Presentaties

voor opleidingen, hulpverleningsinstanties en geïnteresseerden

Op verzoek worden er workshops en interactieve presentaties geboden voor verschillende thema’s en inhoud.

Informeer naar de mogelijkheden!

Burn-out preventie

in organisaties en bedrijven

Zoekt u effectieve begeleiding van uw medewerkers met burn-out klachten of wilt u dit voorkomen?

Interventies worden voor uw organisaties op maat gemaakt

 

Pijnlijke gebeurtenissen, vergeten herinneringen en traumatische ervaringen kunnen zorgen voor blokkades zonder dat we ons daar bewust van zijn.
Brainspotting is een effectieve methode om deze blokkades op te heffen.

 

Professionele prestatieverbetering

Kent u dat gevoel dat er meer in u zit dan u laat zien? Dat u beter zou kunnen presteren als u niet steeds tegen die ene blokkade zou aanlopen? Of dat u zich zo gespannen voelt voor uw optreden/wedstrijd of presentatie, dat het resultaat tegenvalt? Dat u dan nog meer uw best gaat doen maar dat de spanning en frustratie alleen maar groter wordt? Dat iedereen goede adviezen heeft maar niets helpt?
Meld u dan nu aan voor een Brainspotting sessie en ervaar wat dit voor u kan doen.

Brainspotting (BPS) is een innovatieve methode om blokkades in het functioneren blijvend op te ruimen.
Hierdoor wordt presteren eenvoudiger en kunnen er hogere resultaten behaald worden.

BPS is ontwikkeld in de sportpsychologie. Inmiddels wordt het wereldwijd succesvol gebruikt voor coaching en therapie. Het doel is vrijheid te gaan voelen in het functioneren, waardoor training of oefening tot een optimaal resultaat leidt.

Het uitgangspunt is dat alles wat het leveren van topprestaties tegenhoudt, terug te voeren is op negatieve ervaringen die in het lichaam en de geest, onbewust zijn vastgezet. Via BPS is het mogelijk om laserscherp bij deze, soms diep weggestopte, ervaringen te komen en die te verwerken.

Voor meer informatie over BSP lees ook hier

Brainspotting & sporttrauma

Atleten kunnen mentale blokkades ervaren die hen belemmeren om optimale prestaties te leveren. Deze blokkades zijn vaak een gevolg van sportblessures en andere traumatische ervaringen.

Het ontstaan van trauma is een onbewuste overlevingsreactie van het menselijke systeem na een overweldigende ervaring, waardoor er een afsluiting/disconnectie met het gevoel ontstaat.

Hierdoor kan een atleet b.v. niet de juiste lichamelijke feedback krijgen of het lichaam houdt zich de volgende keer een klein beetje in om te voorkomen dat er weer iets gebeurt. De atleet begrijpt meestal niet wat er aan de hand is, gaat nog harder trainen maar niet met het verwachtte resultaat. Naast boosheid en frustraties kunnen er ook gevoelens van vernedering en schaamte ontstaan door negatieve reacties van hun omgeving op achterblijvende prestaties. Hierdoor kan de sporter in een negatieve spiraal terecht komen en uiteindelijk voortijdig stoppen met hun geliefde sport.

Ons brein is geprogrammeerd om te overleven. In dat kader is dit onbewuste (beschermings)mechanisme heel begrijpelijk maar daarmee haalt de atleet moeilijk topprestaties.

Met BSP, een speciale ‘brain-body based’ behandelmethode kunnen deze mentale gebieden vrij gemaakt worden van blokkades waardoor het lichaam weer optimaal kan functioneren en de atleet kans krijgt zijn maximale potentieel te bereiken.

lees meer hierover in het boek:

‘This is your brain on sports: beating blocks, slumps and performance anxiety for good!’ door dr. Alan E. Goldberg en dr. David Grand.

Dr David Grand, ontwikkelaar van de vernieuwende Brainspotting techniek helpt bij prestatieverbetering in sport en performing. Bekijk hier het filmpje.

Brainspotting & creatieve prestatieverbetering

Met deze specifieke op het lichaam en geest gebaseerde coachingsmethode, kunt als artiest geholpen worden om faalangst terug te dringen en spanning en blokkades op te heffen. Samen kan er gewerkt worden om uw creatieve vaardigheden maximale te benutten zodat u op een (nog) hoger niveau kunt functioneren.

Er zijn met Brainspotting bijzondere en blijvende resultaten bereikt op dit gebied!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via de website, per e-mail of telefonisch.

Ervaar nu deze nieuwe behandelmethode: Havening techniek

 

 

De Havening-techniek is een snelle, prettige en effectieve aanpak om mensen te helpen bij het overwinnen van op angst gebaseerde problemen.

Paniek, stress door trauma, chronische pijn, angsten, fobieën, depressie, zorgen, verslavingen en andere stress gerelateerde problemen kunnen verdwijnen met behulp van Havening.

Ook voor bedrijven en organisaties die werkverzuim willen voorkomen of verminderen

en als coaching voor (professionele) prestatieverbetering

Supervisie en Coaching

 

Supervisie

Ook online via beeldbellen mogelijk en in groepsvorm

Rianne is geregistreerd als Supervisor Kinder- en jeugd psycholoog NIP

Werkt u met mensen in de hulpverlening of in het onderwijs en bent u op zoek naar een supervisor die u ondersteunt bij uw professionele en persoonlijke ontwikkeling?

Rianne Hekking is een ervaren professional die u een open en krachtige leeromgeving kan bieden waardoor u maximaal kan groeien in uw beroepsontwikkeling. Zij is orthopedagoog, GZ-psycholoog en heeft ervaring in het werken met volwassenen en kinderen in zowel een schoolomgeving, de GGZ en jeugdhulpverlening. Verder  heeft zij ervaring als supervisor, docent in het HBO en geeft ze trainingen aan professionals.

Om te kunnen leren is het essentieel dat u zich veilig en comfortabel voelt bij uw supervisor. Dus dat u zich niet beoordeeld of bekritiseerd voelt. Ook is het belangrijk dat u niet geadviseerd wordt hoe u moet werken maar dat u uw eigen vermogen tot zelfreflectie op uw beroepsmatige handelen ontwikkelt. De supervisor moet daarbij is staat zijn een eerlijke en zuivere spiegel voor te houden aan de supervisant zonder dat die spiegel vertroebeld is door eigen onverwerkte ervaringen of een eigen agenda. Verder moet een supervisor voldoende theoretische kennis, relevante praktijkervaring en specifieke begeleidingsvaardigheden hebben om de supervisant te ondersteunen in de ontwikkeling tot een zelfstandig behandelaar.

U krijgt de gelegenheid om gratis kennis te maken en verwachtingen en aanbod met elkaar te bespreken alvorens u besluit een supervisie-traject aan te gaan.

 

Supervisie in het kader van beroepsontwikkeling en beroepsregistratie

Supervisie is mogelijk in het kader van beroepsregistraties (BIG- of Kwaliteistregister jeugd), voor Kinder- en jeugdpsycholoog SKJ  (Stichting kwaliteitsregister Jeugd) en voor behalen van de BAPD-registratie of bij casusbeschrijvingen diagnostiek en behandeling, zowel voor registratie als herregistratie.

Masterniveau 

 • Basisaantekening Psychodiagnostiek (BAPD)
 • Kinder- en jeugdpsycholoog NIP
 • Registratie op masterniveau bij SKJ
 • Basisaantekening Psychodiagnostiek (BAPD)
 • Casusbeschrijvingen diagnostiek en behandeling

Postmasterniveau

 

 • Postmasteropleiding Gezondheidszorgpsycholoog
 • Postmasteropleiding Schoolpsycholoog
 • Postmasteropleiding Ortho-pedagoog Generalist -> geen supervisie door mij mogelijk
 • Individueel registratietraject Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP
 • Individueel registratietraject Kinder- en Jeugdpsycholoog SK

 

Tarief:

105,- euro per uur (excl. btw)

Hebt u vragen of wilt u een kennismaking: neem contact op.  Werkgevers van zorg-/GGZ-instellingen kunnen een gesprek en een offerte aanvragen voor het superviseren van werknemers of een team.

Coaching

 

Ook voor bedrijven, organisaties en scholen

 • Ook online via beeldbellen mogelijk
 • Hebt u een specifieke vraag; privé of gerelateerd aan werk?
 • over het vinden van een baan
 • of over uw loopbaan
 • vreest u voor een burnout
 • ervaart u keuzestress
 • of zoekt u een life coach
 • een kindercoach
 • maar ook bij problemen van meer persoonlijke aard
 • coaching voor prestatie-verbetering
 • wilt u mindfulness leren
 • of zoekt u een teamcoach voor in het onderwijs of jeugdhulpverlening of de zorg?

 

Wat is een coach?

Een coach is iemand die u stuurt, begeleidt en handvatten geeft om uw doel te bereiken. Het is iemand die vertrouwelijk te werk gaat en maatwerk levert om uw doel te behalen. Een coach heeft de vaardigheden opgedaan door het volgen van opleidingen, cursussen en ervaring. Er zijn verschillende soorten manieren van coachen, met verschil van aanpak en gebruikte technieken. Coachen is meer gericht op gedragsverandering en meer resultaatgericht dan therapie. Het is vaak kortdurend, vaak tussen de 6-8 bijeenkomsten.

 

Kenmerkend voor Rianne 

Authentiek, warm, open, betrokken, holistische benadering, met humor en gericht op geest en lichaam. Ze heeft  als psycholoog veel kennis en verschillende tools ter beschikking.

Rianne Hekking heeft jarenlange ervaring opgedaan met zowel individuen als teams in het speciaal onderwijs, de jeugdhulpverlening, ambulante zorg en als studentenbegeleider. Verder heeft Rianne gewerkt in een gespecialiseerde GGZ-instelling voor mensen met Burn-out klachten en andere energie-problemen.

Neem contact op met Rianne Hekking via deze website, per e-mail of telefonisch voor meer informatie, tarieven en/of een kennismaking.

Kosten: Er wordt 21% btw berekend over het bedrag.

11 + 2 =

Schrijf nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle workshops, presentaties en nieuws!

Workshops, presentaties en trainingen

 

Er kunnen workshops, presentaties, trainingen en/of demonstraties verzorgd worden voor groepen mensen ten aanzien van een gemeenschappelijk onderwerp.

 

Voorbeelden van onderwerpen zijn: chronische ziekte, burnout, assertiviteit, pesten op school of het werk, faalangst, mindfulness, innovatieve behandelmethoden, effectief en compassievol doorvragen, behandeling van (top)sporters, prestatieverbetering, etc. Deze diensten worden op maat gemaakt en kunnen evt. gevolgd worden door individuele trajecten.

.           

       

 .       

 

 

.          

Zie hieronder voor ervaringen van deelnemers aan een van deze trainingen

Rianne is een officiële opleider/teacher voor het Centrum van toegepaste ik-grensbewustzijn:

Teachers zijn erkend door het Centre for applied Boundary Studies in Basel en het Centrum voor toegepast ik-grensbewustzijn in Nederland. Teachers zijn als enigen in Nederland gecertificeerd om professionals op te leiden en te trainen in de theorie en methodiek van Nick Blaser. Zij hebben het recht om Masterclass I, II en III te geven aan professionals. Teachers maken deel uit van het Europese Forum for Applied Boundary Studies.

Lees meer hierover: ik-grens trainingsaanbod door Rianne Hekking

 

Indien u interesse hebt kunt u contact opnemen met Rianne Hekking voor meer informatie

Een training die op een heel bijzonder manier inzichten verschaft om situaties die in je leven gebeurd zijn en/of kunnen gebeuren een plaats te geven, zonder jezelf of anderen tekort te doen
ESB

Ik-grens bewustzijn training

Praktische en goed opgebouwde training. Door de diverse thuisoefeningen en de uitgebreide besprekingen hiervan, zet je jezelf meteen in beweging. Rianne en Sabine verstaan de kunst om de diverse persoonlijke ervaringen en tempo’s te combineren tot een persoonlijk- en groepsleerproces. Ik heb direct resultaat bemerkt in mijn handelen in mijn dagelijkse leven.
Monique

Ik-grens bewustzijn training

Ik ben heel blij met wat deze training me heeft opgeleverd, omdat ik meer kennis heb gekregen van mijn eigen grenzen en de wijze waarop ik daarmee omging en liet omgaan. Het bewustzijn maakt dat ik me sterker voel en ik bemerk dat anderen mijn grenzen als vanzelf meer zijn gaan respecteren’. ‘Eindelijk weer eens een training met een uitdagende inhoud!
G.

Ik-grens bewustzijn training

Deze training is een reis naar vrijheid en flexibiliteit. Je krijgt er handvatten om meer greep op jezelf en in relatie met anderen te krijgen. De metafoor van de tuin lijkt tot afscheiding te leiden maar het tegendeel is het geval. Bewustwording van jouw ‘tuin’ leidt tot grotere verbondenheid met de ander. Iedereen zou hier iets van moeten weten!
Jolanda

Ik-grens bewustzijn training

Prima cursus, zeker aan te bevelen; eigenlijk een ‘must’ voor iedereen die wat meer inzicht wil hebben in zichzelf. In korte tijd krijg je inzicht in het leren jezelf te begrenzen en hoe hier flexibel mee om te gaan. Ook het signaleren en leren omgaan wat van jou is en wat van de ander, maakt dat je patronen leert herkennen en tevens krijg je handvatten wat je hier dan mee kunt doen.
Irene

Ik-grens bewustzijn training

Rianne heeft voor ons als ondersteuningsteam van een school voor voortgezet onderwijs een studiemiddag verzorgd rondom grenzen stellen met compassie. Het was een zeer waardevolle middag waar iedereen met nieuwe inzichten en stof tot nadenken de deur uit ging. De uitleg over “eigen tuin” en de “tuin van anderen” maakte het heel beeldend en tevens meteen toepasbaar in eigen werk en privé leven.

Judith Bulthuis, orthopedagoog Candea College Duiven

Maart 2024, Teamdag VO school

Neemt u gerust contact op voor meer informatie

Burn-out preventie en begeleiding

 

Voor organisaties en bedrijven die zorg dragen voor hun personeel

Neem contact op met Rianne Hekking voor een kennismaking en een gesprek over preventieve interventie- mogelijkheden ter voorkoming van uitval van uw personeel door stress en/of burn-out klachten.

 

 • specifiek op uw bedrijf afgestemd
 • workshops, interactieve trainingen
 • ook individuele sessies en trajecten

AANMELDING

Voor coaching/workshop/ supervisie of bij vragen:

zie invulveld hieronder:

Hoe wij met uw privacy omgaan, leest u hier: Privacy Policy

Outside-In Psychologiepraktijk Hekking

Adres: Josef Israelslaan 123
6813 JC Arnhem

E-mail: 
psychologiepraktijkhekking@gmail.com

Tel: +31 6 10548159

Openingstijden:

Voor cliëntencontacten is de praktijk geopend  op

Maandag tot en met donderdag

van 12:00 - 18:00 uur

• GZ-psycholoog en orthopedagoog

• Brainspotting therapeut

• Coach voor prestatieverbetering

• Ik-grens bewustzijn therapeut  en trainer en opleider

• Havening therapeut

• Supervisor 

 

 

 

Kvk nummer: 55711847

AGB praktijk: 94063046

AGB zorgverlener: 94010809

BIG: 59049655925

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut