Coaching & workshops

Brainspotting

voor prestatieverbetering

Hebt u het gevoel dat u niet optimaal (meer) kunt presteren?
Bent u een sporter, zanger, acteur, danser, schrijver, musicus of andere performer en wilt u daar graag verandering in brengen?

Brainspotting is een effectieve methode om uw prestaties te maximaliseren.

Supervisie & Coaching 

voor zorg-professionals

Zoekt u een veilige setting en reflectie op uw functioneren van een ervaren professional?

Wilt u groeien in uw beroepsmatige en persoonlijke ontwikkeling?

Of hebt u een specifieke begeleidingsvraag?

Workshops & Presentaties

voor opleidingen, hulpverleningsinstanties en geïnteresseerden

Op verzoek worden er workshops en interactieve presentaties geboden voor verschillende thema’s en inhoud.

Informeer naar de mogelijkheden!

Burn-out preventie

in organisaties en bedrijven

Zoekt u effectieve begeleiding van uw medewerkers met burn-out klachten of wilt u dit voorkomen?

Interventies worden voor uw organisaties op maat gemaakt

Pijnlijke gebeurtenissen, vergeten herinneringen en traumatische ervaringen kunnen zorgen voor blokkades zonder dat we ons daar bewust van zijn.
Brainspotting is een effectieve methode om deze blokkades op te heffen.

Brainspotting voor professionele prestatieverbetering

Kent u dat gevoel dat er meer in u zit dan u laat zien? Dat u beter zou kunnen presteren als u niet steeds tegen die ene blokkade zou aanlopen? Of dat u zich zo gespannen voelt voor uw optreden/wedstrijd of presentatie, dat het resultaat tegenvalt? Dat u dan nog meer uw best gaat doen maar dat de spanning en frustratie alleen maar groter wordt? Dat iedereen goede adviezen heeft maar niets helpt?
Meld u dan nu aan voor een Brainspotting sessie en ervaar wat dit voor u kan doen.

Brainspotting (BPS) is een innovatieve methode om blokkades in het functioneren blijvend op te ruimen.
Hierdoor wordt presteren eenvoudiger en kunnen er hogere resultaten behaald worden.

BPS is ontwikkeld in de sportpsychologie. Inmiddels wordt het wereldwijd succesvol gebruikt voor coaching en therapie. Het doel is vrijheid te gaan voelen in het functioneren, waardoor training of oefening tot een optimaal resultaat leidt.

Het uitgangspunt is dat alles wat het leveren van topprestaties tegenhoudt, terug te voeren is op negatieve ervaringen die in het lichaam en de geest, onbewust zijn vastgezet. Via BPS is het mogelijk om laserscherp bij deze, soms diep weggestopte, ervaringen te komen en die te verwerken.

Voor meer informatie over BSP lees ook hier

Brainspotting & sporttrauma

Atleten kunnen mentale blokkades ervaren die hen belemmeren om optimale prestaties te leveren. Deze blokkades zijn vaak een gevolg van sportblessures en andere traumatische ervaringen.

Het ontstaan van trauma is een onbewuste overlevingsreactie van het menselijke systeem na een overweldigende ervaring, waardoor er een afsluiting/disconnectie met het gevoel ontstaat.

Hierdoor kan een atleet b.v. niet de juiste lichamelijke feedback krijgen of het lichaam houdt zich de volgende keer een klein beetje in om te voorkomen dat er weer iets gebeurt. De atleet begrijpt meestal niet wat er aan de hand is, gaat nog harder trainen maar niet met het verwachtte resultaat. Naast boosheid en frustraties kunnen er ook gevoelens van vernedering en schaamte ontstaan door negatieve reacties van hun omgeving op achterblijvende prestaties. Hierdoor kan de sporter in een negatieve spiraal terecht komen en uiteindelijk voortijdig stoppen met hun geliefde sport.

Ons brein is geprogrammeerd om te overleven. In dat kader is dit onbewuste (beschermings)mechanisme heel begrijpelijk maar daarmee haalt de atleet moeilijk topprestaties.

Met BSP, een speciale ‘brain-body based’ behandelmethode kunnen deze mentale gebieden vrij gemaakt worden van blokkades waardoor het lichaam weer optimaal kan functioneren en de atleet kans krijgt zijn maximale potentieel te bereiken.

lees meer hierover in het boek:

‘This is your brain on sports: beating blocks, slumps and performance anxiety for good!’ door dr. Alan E. Goldberg en dr. David Grand.

Dr David Grand, ontwikkelaar van de vernieuwende Brainspotting techniek helpt bij prestatieverbetering in sport en performing. Bekijk hier het filmpje.

Brainspotting & creatieve prestatieverbetering

Met deze specifieke op het lichaam en geest gebaseerde coachingsmethode, kunt als artiest geholpen worden om faalangst terug te dringen en spanning en blokkades op te heffen. Samen kan er gewerkt worden om uw creatieve vaardigheden maximale te benutten zodat u op een (nog) hoger niveau kunt functioneren.

Er zijn met Brainspotting bijzondere en blijvende resultaten bereikt op dit gebied!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via de website, per e-mail of telefonisch.

Ervaar nu deze nieuwe behandelmethode: Havening techniek

De Havening-techniek is een snelle, prettige en effectieve aanpak om mensen te helpen bij het overwinnen van op angst gebaseerde problemen.

Paniek, stress door trauma, chronische pijn, angsten, fobieën, depressie, zorgen, verslavingen en andere stress gerelateerde problemen kunnen verdwijnen met behulp van Havening.

Ook voor bedrijven en organisaties die werkverzuim willen voorkomen of verminderen

en als coaching voor (professionele) prestatieverbetering

Supervisie en Coaching

Supervisie

Ook online via beeldbellen mogelijk

Werkt u met mensen in de hulpverlening of in het onderwijs en bent u op zoek naar een supervisor die u ondersteunt bij uw professionele en persoonlijke ontwikkeling? Voor een sessie of misschien voor een heel traject? Vraag een gratis kennismaking aan via de aanmeld mogelijkheid op deze website.

Rianne Hekking is een ervaren professional die u een open en krachtige leeromgeving kan bieden waardoor u maximaal kan groeien in uw beroepsontwikkeling. Rianne heeft tevens ervaring als docent in het HBO.

Om te kunnen leren is het essentieel dat u zich veilig en comfortabel voelt bij uw supervisor. Dus dat u zich niet beoordeeld of bekritiseerd voelt. Ook is het belangrijk dat u niet geadviseerd wordt hoe u moet werken maar dat u uw eigen vermogen tot zelfreflectie op uw beroepsmatige handelen ontwikkelt. De supervisor moet daarbij is staat zijn een eerlijke en zuivere spiegel voor te houden aan de supervisant zonder dat die spiegel vertroebeld is door eigen onverwerkte ervaringen of een eigen agenda.

Rianne draagt zorg voor zo’n optimale leeromgeving en biedt u de gelegenheid om een sessie van 30 min. gratis en vrijblijvend te ervaren alvorens u besluit een supervisie-traject aan te gaan.

 

Wat is supervisie?

Net als coaching is supervisie een krachtig instrument om kwaliteiten te verbeteren. Het is gericht op het bewust leren hanteren van de beroepsmethodiek en helpt de professionaliteit uit te bouwen en actueel te houden. Het zelflerend vermogen van de supervisant ontwikkelt door te reflecteren op situaties waar hij of zij in het werk tegenaan loopt. Niet het probleem staat centraal, maar de manier hoe je er mee omgaat. In de interactie met elkaar worden kennis, vaardigheden, waarden en normen overgedragen.

 

Waarom supervisie?

Supervisie is voor mensen die met mensen werken. Supervisie helpt studenten en beginnende beroepsbeoefenaren bij hun en persoonlijke ontwikkeling. Ervaren beroepsbeoefenaren handhaven met supervisie hun professionele standaard en frissen hun kennis op. Het verhoogt de effectiviteit van het persoonlijk functioneren. Systematisch toepassen van supervisie is een middel tot kwaliteitsverbetering en kan langdurige spanning op het werk voorkomen.

 

Beroepsontwikkeling

Centraal staat de persoon van de supervisant met zijn eigen kwaliteiten, mogelijkheden en beperkingen in zijn beroepsontwikkeling. Door voortdurend de relatie te onderzoeken tussen denken, voelen, doen en willen ontstaat inzicht in het eigen handelen en in het contact met anderen. De supervisant formuleert zijn eigen leerdoelen. Tijdens supervisie kan op basis van nieuwe inzichten geëxperimenteerd worden met ander gedrag. Zo worden grenzen van de persoon, de klant en de organisatie onderzocht.

Hebt u vragen of voor het plannen van een kennismaking: neem contact op

Coaching

 

Ook voor bedrijven, organisaties en scholen

 • Ook online via beeldbellen mogelijk
 • Hebt u een specifieke vraag; privé of gerelateerd aan werk?
 • over het vinden van een baan
 • of over uw loopbaan
 • vreest u voor een burnout
 • ervaart u keuzestress
 • of zoekt u een life coach
 • een kindercoach
 • maar ook bij problemen van meer persoonlijke aard
 • coaching voor prestatie-verbetering
 • wilt u mindfulness leren
 • of zoekt u een teamcoach voor in het onderwijs of jeugdhulpverlening of de zorg?

Neem contact op met Rianne Hekking via deze website, per e-mail of telefonisch voor meer informatie, tarieven en/ of een kennismaking.

Wat is een coach?

Een coach is iemand die u stuurt, begeleidt en handvatten geeft om uw doel te bereiken. Het is iemand die vertrouwelijk te werk gaat en maatwerk levert om uw doel te behalen. Een coach heeft de vaardigheden opgedaan door het volgen van opleidingen, cursussen en ervaring. Er zijn verschillende soorten manieren van coachen, met verschil van aanpak en gebruikte technieken. Coachen is meer gericht op gedragsverandering en meer resultaatgericht dan therapie. Het is vaak kortdurend, vaak tussen de 6-8 bijeenkomsten. 

Kenmerkend voor Rianne 

Authentiek, warm, open, betrokken, holistische benadering, met humor en gericht op geest en lichaam. Ze heeft  als psycholoog veel kennis en verschillende tools ter beschikking.

Rianne Hekking heeft jarenlange ervaring opgedaan met zowel individuen als teams in het speciaal onderwijs, de jeugdhulpverlening, ambulante zorg en als studentenbegeleider.

6 + 3 =

Schrijf nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle workshops, presentaties en nieuws!

Workshops en presentaties

 

Er kunnen workshops, presentaties, trainingen en/of demonstraties verzorgd worden voor groepen mensen ten aanzien van een gemeenschappelijk onderwerp.

Voorbeelden van onderwerpen zijn: chronische ziekte, burnout, assertiviteit, pesten op school of het werk, faalangst, mindfulness, innovatieve behandelmethoden, effectief en compassievol doorvragen, behandeling van (top)sporters, prestatieverbetering, etc. Deze diensten worden op maat gemaakt en kunnen evt. gevolgd worden door individuele trajecten.

Voor eerdere presentaties zie o.a.

https://rotaryclubofnorfolk.org/speakers/25617fa3-b3e2-42ef-88d0-faf9912ea789

 

Eerdere trainingen zijn gegeven over het versterken van ik-grenzen en burn-out preventie, zie reviews hiervan:

Ervaringen van deelnemers aan een van deze trainingen

‘Praktische en goed opgebouwde training. Door de diverse thuisoefeningen en de uitgebreide besprekingen hiervan, zet je jezelf meteen in beweging. De trainers verstaan de kunst om de diverse persoonlijke ervaringen en tempo’s te combineren tot een persoonlijk- en groepsleerproces. Ik heb direct resultaat bemerkt in mijn handelen in mijn dagelijkse leven.‘ MB

‘Deze training is een reis naar vrijheid en flexibiliteit. Je krijgt er handvatten om meer greep op jezelf en in relatie met anderen te krijgen. De metafoor van de tuin lijkt tot afscheiding te leiden maar het tegendeel is het geval. Bewustwording van jouw ‘tuin’ leidt tot grotere verbondenheid met de ander. Iedereen zou hier iets van moeten weten!  Jv

Het was voor mij een echte eye-opener waarom het voelde alsof ik nooit klaar was met mijn werk en ik altijd moe was! Mijn grenzen stonden open en alle energie vloeide daaruit weg. Daar verandering in brengen heeft  mijn leven echt wel veranderd. Het voelt alsof ik nu meer sturing heb op mijn leven en ik neem ook meer verantwoordelijkheid voor mijn keuzes! Ik heb er een burnout mee kunnen voorkomen, dank je wel Rianne! M.

‘Een training die op een heel bijzonder manier inzichten verschaft om situaties die in je leven gebeurd zijn en/ of kunnen gebeuren een plaats te geven, zonder jezelf of anderen tekort te doen’.  ESB.

‘Ik ben heel blij met wat deze training me heeft opgeleverd, omdat ik meer kennis heb gekregen van mijn eigen grenzen en de wijze waarop ik daarmee omging en liet omgaan. Het bewustzijn maakt dat ik me sterker voel en ik bemerk dat anderen mijn grenzen als vanzelf meer zijn gaan respecteren’. ‘Eindelijk weer eens een training met een uitdagende inhoud!’ G.

‘Prima cursus, zeker aan te bevelen; eigenlijk een ‘must’ voor iedereen die wat meer inzicht wil hebben in zichzelf. In korte tijd krijg je inzicht in het leren jezelf te begrenzen en hoe hier flexibel mee om te gaan. Ook het signaleren en leren omgaan wat van jou is en wat van de ander, maakt dat je patronen leert herkennen en tevens krijg je handvatten wat je hier dan mee kunt doen.’  IvB

 

Indien u interesse hebt kunt u contact opnemen met Rianne Hekking voor meer informatie

Een training die op een heel bijzonder manier inzichten verschaft om situaties die in je leven gebeurd zijn en/of kunnen gebeuren een plaats te geven, zonder jezelf of anderen tekort te doen

ESB

Ik-grens bewustzijn training

Praktische en goed opgebouwde training. Door de diverse thuisoefeningen en de uitgebreide besprekingen hiervan, zet je jezelf meteen in beweging. Rianne en Sabine verstaan de kunst om de diverse persoonlijke ervaringen en tempo’s te combineren tot een persoonlijk- en groepsleerproces. Ik heb direct resultaat bemerkt in mijn handelen in mijn dagelijkse leven.

Monique

Ik-grens bewustzijn training

Ik ben heel blij met wat deze training me heeft opgeleverd, omdat ik meer kennis heb gekregen van mijn eigen grenzen en de wijze waarop ik daarmee omging en liet omgaan. Het bewustzijn maakt dat ik me sterker voel en ik bemerk dat anderen mijn grenzen als vanzelf meer zijn gaan respecteren’. ‘Eindelijk weer eens een training met een uitdagende inhoud!

G.

Ik-grens bewustzijn training

Deze training is een reis naar vrijheid en flexibiliteit. Je krijgt er handvatten om meer greep op jezelf en in relatie met anderen te krijgen. De metafoor van de tuin lijkt tot afscheiding te leiden maar het tegendeel is het geval. Bewustwording van jouw ‘tuin’ leidt tot grotere verbondenheid met de ander. Iedereen zou hier iets van moeten weten!

Jolanda

Ik-grens bewustzijn training

Prima cursus, zeker aan te bevelen; eigenlijk een ‘must’ voor iedereen die wat meer inzicht wil hebben in zichzelf. In korte tijd krijg je inzicht in het leren jezelf te begrenzen en hoe hier flexibel mee om te gaan. Ook het signaleren en leren omgaan wat van jou is en wat van de ander, maakt dat je patronen leert herkennen en tevens krijg je handvatten wat je hier dan mee kunt doen.

Irene

Ik-grens bewustzijn training

Neemt u gerust contact op voor meer informatie

Burn-out preventie en begeleiding

Voor organisaties en bedrijven die zorg dragen voor hun personeel

Neem contact op met Rianne Hekking voor een kennismaking en een gesprek over preventieve interventie- mogelijkheden ter voorkoming van uitval van uw personeel door stress en/of burn-out klachten.

 

 • specifiek op uw bedrijf afgestemd
 • workshops, interactieve trainingen
 • ook individuele sessies en trajecten

Voor vragen of contact: 

14 + 9 =

Hoe wij met uw privacy omgaan, leest u hier: Privacy Policy

Outside-In Psychologiepraktijk Hekking

Adres: Josef Israelslaan 123
6813 JC Arnhem

E-mail: 
psychologiepraktijkhekking@gmail.com

Tel: +31 6 10548159

Openingstijden:

Voor cliëntencontacten is de praktijk geopend  op

Maandag tot en met donderdag

van 8:30 - 17.30 uur

Ook buiten kantooruren zijn er soms mogelijkheden

• GZ-psycholoog
• Brainspotting therapeut
• Coach voor prestatieverbetering
• Ik-grens bewustzijn therapeut  en trainer
• Havening practitioner

 

Kvk nummer: 55711847
AGB praktijk: 94063046
AGB zorgverlener: 94010809
BIG: 59049655925
Goedgekeurd kwaliteitsstatuut